De BOSS HOGG Cadillac 8.2. v8 Convertible de Ville, uit 1969 bekend van de Dukes of Hazard.

"Hush you dipstick!" 

Historie over deze wagen:

De naam "DeVille" ("van de stad" or "stads" in het frans) krijgt zijn naam van de "town car" body, welke een open chaufferusgedeelte en een gesloten passagiersgedeelte had. De eerste Cadillac die deze naam droeg was de Coupe De Ville uit 1949, waarna er een 4-deurs hardtop versie verscheen in 1956. Beide wagens waren gebaseerd op de Series 62. In 1968 kreeg de DeVille kleine wijzigingen aan de buitenkant om te voldoen aan nieuwe regelgeving, en werd tegelijkertijd met de rest van de Cadillac modellen uitgerust met een nieuwe 472 in� (7.7 L) V8 motor die 375 pk produceerde.In november 1971 behaalde een Coupe DeVille uit de showroom de derde plaats in de jaarlijkse "coast-to-coast Cannonball Run", met de hoogste gemiddelde snelheid van het evenement, 136.2 km/h (exclusief stops). DeVilles zijn altijd beroemde wagens geweest in de geschiedenis en zijn vaak gebruikt door politici, spirituele leiders en andere hoogwaardigheidsbekleders, en zijn ook veel in films gebruikt.

 

Oldsmobile 88 two tone lak zeldzaam van 1958 nog zo'n fifties en rock en roll icoon. Te zien in veel fifties en sixties films ondermeer Grease etc.

"Take me to the drive-in daddy-o!"

 

Historie over deze wagen:

De Oldsmobile 88 (ook wel Eighty-Eight genoemd) is een auto die door de Oldsmobile divisie van General Motors geproduceerd is van 1949 tot 1999. Van 1950 tot 1974 was de 88 de top-verkopende auto van de divisie, vooral met de instapmodellen 88 en Dynamic 88. De 88 was ook een image leader voor voor Oldsmobile, vooral in de beginjaren (1949-51) toen het een van de best presterende auto's was. Dit was dankzij de relatief kleine afmetingen en het geringe gewicht van de geavanceerde V8 motor met hoge compressie. Deze motor was bedoeld voor de grotere en meer luxueuze 98 serie, maar werd gebruikt in de kleinere carosserie van de 76 serie. Daarmee ontstond wat wordt beschouwd als de grootvader van de musclecars.

 

De Cadillac de Ville 6.3. v8, met de echte raketvleugels 1959. Het icoon van de fifties en rock en roll. Elvis en Roy Orbison hadden er een in hun prive verzameling.

"Drive the way stars do..."

 

 

 Historie over deze wagen:

De '59 Caddy heeft het helemaal -- looks, performance, en comfort. Het staat als het ultieme symbool van succes, indrukwekkend en -ja- controversieel. The extravagante staartvinnen and straaljager achterlichten lokten bewondering uit bij het publiek.Elke ontwerper van deze auto was verliefd op straaljagers. De meesten hadden dan ook een stapel boeken over straaljagers op de designtafel liggen. 1959 was een opwindend tijdperk in vlieg geschiedenis en de ontwerpers waren helemaal weg van de vormen van srtaaljagers. De invloeden van den P-38 zijn overgenomen in deze '59 Cadillac met zijn vloeiende lijnen. Zoals een ontwerper zei "Als je naar de P-38 kijkt, kon je zien hoe je van de koplamp rechtstreeks naar de achtervin kon gaan in 1 lijn.". Een andere ontwerper merkte op: "Als je naar de achtervin van '59 Caddy kijkt, ziet het eruit als een uitlaat van een straaljager. Het is geen wonder dat de '59 Caddy er uit ziet of hij al beweegt, als staat hij op de oprit."